Právě se nacházíte:

Sony Vaio TT

Notebook Vaio TT je nástupcem úspěšné série TX, která byla velmi kvalitní a výkonná.

Značka Vaio symbolizuje nejen kvalitní zpracování materiálu, ale především jedinečný styl.

Sony TT je vyrobeno z povrchu z uhlíkových vláken, což jsou vlákna, která vytvářejí o 200% pevnější a o 30% lehčí než běžné materiály používané na rámy počítačů. Svými roztomile a prakticky malými rozměry připomíná spíše hračku, nežli výkonný a luxusní notebook. Mini klávesnice, velikost a váha bude sympatická především ženám. I muži si zamilují jeho snadnou skladnost při častém přenosu na jednání a prezentace.  Tento notebook si musí zamilovat každý. Praktičnost, luxusní design, výkonnost a výdrž baterie až 7 hodin.

 

Pro lepší představu- dva porty USB 2.0, výstup pro sluchátka, výstup pro mikrofon, otvor pro Express kartu, výstup pro televizor s rozhraním HDMI, síťový vstup RJ-45 najdeme na levé boční straně. Rozhraní i.LINK™ (IEEE1394) se čtyřmi kolíky, 400 MB/s a napájecí otvor je vložen do kloubu. Na pravé straně pak jen optickou mechaniku DVD+-RW/+-R DL/RAM, konektor VGA. Zapínání a vypínáni je taktéž v kloubu. Zadní straně dominuje pouze baterie. Je to jedna ze dvou částí, jež se pomyslně pohybuje a vytváří tak opticky opravdu model hračky. Druhou částí jsou konce kloubů, které jsou velmi špatně zkonstruovány a pomyslně se hýbou. Přední část se povedla o poznání lépe. Slot pro paměťové karty typu Memory Stick™ , hned pod ním slot pro SD karty, dále je zde manuální přepínač ON / OFF na bezdrátovou síť Wi-fi, indikátor baterie a pevného disku a dále pár decentně umístěných multimediálních tlačítek jako je hlasitost, ztlumení, či vysunutí optické mechaniky.

 

Na černé barvě použitého materiálu vynikají velmi dobře zvolené stříbrné prvky. Nápis VAIO je tradiční součástí vrchní zavírací desky, konce kloubu displeje, levý a pravý bok jsou rovněž laděny do stříbrné barvy. Při otevření vás jistě překvapí uložení displeje s HD rozlišením. Víko je velmi tenké a křehké. Dva reproduktory šíří jen zkreslený zvuk, ovšem to se tomuto úchvatnému drobečkovi při všech těch ostatních přednostech dá odpustit.

 

Vyšší ochranu vašich dat a soukromí poskytne čtečka otisků prstů umístěná mezi pravým a levým tlačítkem pod Touch padem.

Zapínání notebooku provází silnější vibrace na tak malý notebook, start i s použitím Vist je pak velmi rychlý. A to hlavně díky použité paměti o celkové velikosti 4096MB. Bohužel již nelze navýšit. 11ti palcový displej je krásně prosvětlen a velmi dobře čitelný s rozlišením 1366 × 768. Nad monitorem je umístěna web kamera s pouhými 0,3megapixelu. Grafická karta je integrovaná, Mobile Intel® Graphics Media Accelerator 4500MH, s celkovou pamětí 800MB. Přesto, že má sice 4GB RAM paměť typu DDR3, rychlost dvoujádrového procesoru je jen 1,2GHz. Nenechte se ale mýlit, šlape jako hodinky. Malé mínus má pevný disk, protože za cenu, kterou za něj musíte zaplatit by si zasloužil více místa než-li 160GB o rychlosti 5400 ot. /min. Je chráněn proti otřesu G-Sensor.
 
Součet kladů a záporů:
+ stylový elegantní design
+ velký výkon
+ vysoká výdrž baterie
+ velmi lehké a pevné provedení
 
- vysoká pořizovací cena
- nekvalitní zpracování kloubu
- malý počet portů
 
celkem 4/3

Notebook  SONY Vaio TT je určen pro náročné, sebevědomé, moderní lidi, kteří se rádi obklopují krásnými a inteligentními věcmi. Především ale těm, co jsou ochotni si za kvalitu připlatit. Značka Sony je známá výrobou notebooky s oslnivým elegantním designem s poměrně dobrou výbavou

 

CPU Intel® Core™ 2 Duo SU9300, podporuje technologii Enhanced Intel SpeedStep®
Operační systém

Windows Vista® Business s aktualizací Service Pack 1

Grafický čip Mobile Intel® Graphics Media Accelerator 4500MHD
Systémová paměť 4096 MB 800MHz DDR3 SDRAM (2x2048 MB)
Pevný disk 160 GB 5400 ot./min.
Optická mechanika DVD+-RW/+-R DL/RAM
Rozměr LCD 11,1"
Rozlišení 1366 × 768  
I/O porty
Rozhraní i.LINK™ (IEEE1394) se čtyřmi kolíky, 400 Mb/s 1
Rozhraní modulu Docking Station 1
Vstup stejnosměrného proudu 1
Otvor pro kartu Memory Stick™ 1
Typ otvoru pro kartu Memory Stick™ Standardní karta Memory Stick™ / Memory Stick Duo™, standardní karta Memory Stick PRO™ / Memory Stick PRO Duo™, vysokorychlostní přenos dat
Slot pro kartu SD Card 1
Konektor pro mikrofon (stereo) 1
Přímý port RJ-45 (síť) 1
Rychlost rozhraní USB High/Full/Low
Port USB (počet) 2
Verze rozhraní USB 2.0
Typ konektoru USB A
Konektor VGA pro monitor 1
Výstup TV out 1
Typ výstupu pro televizor Rozhraní HDMI™
Výstup zvuku 1
Typ výstupu zvuku Konektor pro stereofonní sluchátka/reproduktory
Otvor pro kartu Express 1
Typ otvoru pro kartu Express 34 mm
Typ baterie
Typ baterie Lithium-iontová baterie (VGP-BPS14/B)
životnost baterie (min) 460
Doba nabíjení baterie (min) 170
Životnost baterie 7 hodiny v závislosti na skutečném užívání a systémové konfiguraci
Připojení Vestavěná 802.11b/g Bluetooth
Web kamera
Vestavěná digitální kamera Motion Eye ANO
Počet snímků za sekundu 15
Senzor obrazu (megapixely) 0,3
Funkce Motion Picture ANO
Maximální rozlišení filmů (pixely) 640x480 (VGA)
Software
Zvuk Windows Media® Player 11
Video a televize WinDVD® 8.0 pro VAIO
Fotografie Google Picasa
Vypalování disků CD, DVD Easy Media Creator 10
Aplikace Office Software Adobe® Reader® 8.1, Adobe Standard 8, Microsoft® Office Ready 2007 (60 dnů, Try & Buy)
Zabezpečení a další Software McAfee® Internet Security Suite (s 60 dny aktualizace virové databáze zdarma), nástroj VAIO Recovery Utility - obnova pevného disku (skrytá příčka), Protector Suite QL 5
Rozměry (DxŠxV)
Hloubka hlavní jednotky (mm) 199,8
Výška hlavní jednotky (mm) 23,5
Šířka hlavní jednotky (mm) 279
Hmotnost 1,29

 Za tým redakce Svetnotebooku.cz  bych tímto rád poděkovat týmu Sony za zapůjčení tohoto modelu, ochotu a za příjemnou spolupráci.

Speciály

Robertův sloupek

Aktuality

Vysvětlení pojmů

Tiskové zprávy