Právě se nacházíte:

Sony

Vaio série Z

Jak je u notebooků VAIO již tradicí, může se i tento nový prestižní model pochlubit propracovaným, ale zároveň také funkčním designem. Výtečné odolnosti a tuhosti těla bylo dosaženo díky použití kvalitních materiálů, zejména uhlíkových vláken. Rozměry těla počítače jsou z velké části dány úhlopříčkou displeje, která činí 13,1 palce. Displej na své ploše dokáže rozehrát podívanou v rozlišení WXGA++, což v obrazových bodech znamená 1600 x 900. S takovýmto rozlišením se téměř nesetkáme ani u počítačů s o řád větším displejem. Displej je vyroben technologií X-Black, která je v kombinaci s LED podsvícením zárukou skvělého podání barev. Navíc je opatřen novou technologií ochrany proti poškrábání. Kompaktnost notebooku ještě zvyšuje dosažená hmotnost pouhým 1,49 kg
Mezi naprostou výkonostní spičku řadí přístroj pevný disk o velikosti 320 GB a operační paměť RAM 4 GB ( DDR3 SDRAM 2x2048 MB ) s procesorem Intel® Core™ 2 Duo P8600 na frekvenci 2,4 GHz. Zpracování grafiky obstarávají 2 grafické karty NVIDIA® GeForce® 9300M GS . Jedna pracuje při maximálním výkonu notebooku a po přepnutí do energeticky úsporného režimu pracuje druhá.
Klíčovou vlastnosti u přenosného počítače, ke kterému se může dostat nepovolaná osoba je ochrana dat. Tu umožňuje pokročilé zabezpečení rozpoznání otisku prstu pro ochranu pevného disku a modulu Trusted Platform Module.
Nové VAIO řady Z je multimediálně vybavené kvalitním softwarem. VAIO Movie story je program pro tvorbu filmů z vašich videí. VAIO Music box přehraje veškerou hudbu v počítači podle nálady. Program VAIO Media plus umožňuje sdílení medií v domácí síti s jinými přístroji.

Do softwarové výbavy patří: Originální Windows Vista® Business, Adobe® Photoshop® Elements 6, Google Picasa atd.

Speciály

Robertův sloupek

Aktuality

Vysvětlení pojmů

Tiskové zprávy