Právě se nacházíte:

Palm Zire 72

Společnost Palm představila vrcholný model kapesního počítače.

Tento model kombinuje klasický kapesní počítač a digitální fotoaparát. Začněme fotoaparátem. Ten fotí až v rozlišení 1280×960 pixelů, samozřejmě lze volit i menší formáty640×480, 320×240 a 160×120. Fotografie jdou uložit do interní paměti, která má 16MB, nebo v případě dokoupení SD/MMC paměťové karty i na toto médium. V tomto případě můžete točit i ozvučené video v rozlišení 320×240 pixelů (resp. 160×120) při 15 obrázcích za vteřinu. Fotografie jsou s ohledem na rozlišení a to, že se nejedná primárně o digitální fotoaparát velmi dobré. Na nějaké náročnější focení to samozřejmě není.

Nyní se podívejme na samotný přístroj. Je vyveden po obvodu v modré barvě s kovovým víkem. Velmi dobrý TFT displej pracuje s rozlišením 320×320 pixelů a obraz je skutečně vynikající. Procesor Intel ARM pracuje na velmi vysoké frekvenci 312MHz (s Intel SpeedStep technologií), operační paměť má velikost 32MB (24MB vyhrazeno pro uživatele). Velikost přístroje je definována trojicí rozměrů 116×75×17mm a váží 136 gramů. Integrováno je i rozhraní BlueTooth, dále zde najdete port mini USB, IrDA a samozřejmě i port na připojení sluchátek.

Baterie LiOn má kapacitu 950mAh, je tedy nabíjecí, ale nedá se vyjmout, výdrž podle výrobce kolem 5 dní, v praxi spíš ty tři dny. Nalevo je umělohmotné pero, tlačítko na zapsání textové či nahrání hlasové poznámky. Oproti modelu 71 se tato novinka ovládá nikoliv joystickem, ale velkým směrovatelným tlačítkem s aktivačním tlačítkem uprostřed. Po stranách jsou čtyři další tlačítka vyhrazena jiným aplikacím, toto přiřazení je volitelné, standardně Kalendář, Kontakty, Fotoaparát a MP3 přehrávání.

Operačním systémem je Palm OS 5.2.8, dále je zde Documents To Go, Versa Mail 2.7, WebPro 3.5, Voice Memo a RealOne Player plus kalkulačka,... K synchronizaci údajů s PC (Outlook, Word, Excel) je dodáván Palm Desktop 4.1.

K přístroji je přibalen i napájecí adaptér s několika mezinárodními koncovkami, ochranné pouzdro. Cena je od 9200Kč s DPH.

Zdroje: www.pcrevue.sk, www.palm.com, www.pdabuyersguide.com

Speciály

Robertův sloupek

Aktuality

Vysvětlení pojmů

Tiskové zprávy