Chcete notebook s brutálním výkonem? Alienware M17 je to co hledáte

Společnost Alienware, představuje notebook s označením M17. Tento model byl vytvořen především pro hráče a pro zpracování náročných aplikací. Tento notebook má jedinečné vlastnosti.

Nejen že zde najdeme dvě grafiky v CrossFire a to ne jen tak obyčejné. Jedná se o dvě dvě grafické karty od společnosti ATI a to o Radeon HD 3870 které jsou od ATI nejvýkonnějšími kartami. Alienware M17 je vůbec prvním takovým strojem. Další třešničkou je že do em17lze vložit až čtyřjádrový procesor společnosti Intel s označením Core 2 Extreme X9000 (2.8GHz / 4MB L2 / 800MHz FSB) tyto procesory se vyznačují brutálním výkonem. Kouzlem Core 2 Extreme je využití energie a nejvyššího výkonu kterého dosáhnou obohacením hafnia. Čtyři výpočetní jádra a větší vyrovnávací paměť (12MB) zajišťují vyšší výkon a plynulejší běh nejnovějších her, HD videa a multimediálních programů. Klidně i při souběžném provozu.

 

Čipset Intel PM45 pak obslouží RAMky až 4GB DDR3 – 1066. Uložného prostoru zde nalezneme dostatek. Je možné vzít sestavu se dvěma pevnými disky o velikosti 320GB/ 7200ot, nebo větší disky o velikosti 500GB/ 5400ot. Optiku zde nalezneme formátu Blu-ray a je opět možné i combo.

 

O bezdrátové připojení se stará Bluetooth 2.1 a WiFi 802.11/n. Zvuková karta poskytuje 7.1 optický výstup.  Se čtečkou otisků prstů se setkáme již téměř všude ale o AlienSense což je rozpoznávání obličeje již nikoliv. Alienware použila 17“ palcový LCD displej který umí buď 1440 x 900, nebo 1920 x 1200. Nechybí plnohodnotná klávesnice či e-SATA port. Vše napájí 12ti článkový akumulátor. Jediným mínusem u této sestavy je vysoká cena a ne zrovna malá váha. Váha činní 5,3kg a proto se zde již nebavíme o zrovna ultramobilním zařízení, dále je velkým mínusem velká hlučnost a extrémní spotřeba. Notebook na baterii vydrží maximálně 66minut!!!

 

 

 

Celkový výkon systému s využitím PCMark Vantage:

 

 

Syntetický výkon pomocí 3DMark06:

 

 

Notebook M17 lze nakonfigurovat na přání uživatele. Vždy se používají grafické karty od ATI, dále můžete vybírat mezi dvoujádrovým Intel Core 2 Quad nebo zmíněným  čtyřjádrovým Core 2 Extreme, volitelný je také ATSC HDTV tuner.

 

 

A cena? Okolo 38 000kč

 

Speciály

Robertův sloupek

Aktuality

Vysvětlení pojmů

Tiskové zprávy