Asus A3000 - Zátěžový kompletní test pro blázny do IT

Notebook je osazen procesorem Intel Celeron M 1.40GHz s 512kB ECC Synchronous cache, pamětí 256MB DDR 2x 233MHz (466MHz data rate) a integrovanou grafickou kartou, na dnešek poměrně solidní, ale spíše pro kancelářské programy určený notebook

Notebook je osazen procesorem Intel Celeron M 1.40GHz s 512kB ECC Synchronous cache, pamětí 256MB DDR 2x 233MHz (466MHz data rate) a integrovanou grafickou kartou, na dnešek poměrně solidní, ale spíše pro kancelářské programy určený notebook, na hry je už trochu pomalejší, i když při testu my to nedalo a zkusil jsem tam Quake 3 Arena a hratelnost byla velmi dobrá z FPS kolem 40 – 50 snímků. Horší to bylo u náročnějších her jako UT 2003/2004 kde to už dost skřípalo a hratelnost byla na nule i když se mi to podařilo zpustit.

Tento notebook je určen spíše pro kancelářské aplikace, má DVD/CD-R takže pokud potřebujete můžete si vypálit nějaké to cd a přečíst DVD media, ale pro hry to není, i když nějakou tu starší hru tam zpustíte a můžete si ji docela obstojně zahrát tak hlavní nasazení tohoto notebooku vidím spíše pro nasazení k prácí surfování na internetu a další.

Doprovodný obrázek

Doprovodný obrázek

Doprovodný obrázek

Doprovodný obrázek

V horní části jsou základní klávesy pro zapínání notebooku a Led diody pro základní signalizaci stavu notebooku: práce disku, stav, přehrávání cd.

Doprovodný obrázek

Ze stranách notebooku jsou základní výstupy: USB 2.0, audio výstupy, slot pro PICMIC zařízení a výstup na externí monitor.

Doprovodný obrázek

Doprovodný obrázek

V levém boku je pak DVD/CD-R mechanika, která nám posouží k přehráváni DVD medií a vypálení CD.

Doprovodný obrázek

Doprovodný obrázek

Doprovodný obrázek

Doprovodný obrázek

Doprovodný obrázek

Ještě bych se zastavil nad LCD displejem který mně dost překvapil svojí dobrou čitelností ze strany, ačkoli jsem se  snažil najít úhel kde by již nebyl čitelný tak se mně to nepodařilo prakticky z jakéhokoli místa byl displej dobře čitelný.

Doprovodný obrázek

Doprovodný obrázek

Doprovodný obrázek

I když tento notebook není určen na hraní her tak my to nedalo zkusit nějaké ty gamesky vyzkoušel jsem Quake 3 Arena a překvapivě hratelnost byla dost dobrá FPS se pohybovalo kolem 40 – 50 snímku za sekundu, tak sjem si řek co tahle ještě zkusit Unreal Tournament 2003 sice se mně ho podařilo zdárně nainstalovat, ale hratelnost byla velmi špatná prakticky nehratelná. Je vidět že tento notebook není určen na hraní her ale pokud budete mít dlouho chvíli v práci tak si můžete nějakou tu starší hru docela obstojne zahrát ale na novinky typu UT 2004, Half-Life2, OPF  to prostě není.

Doprovodný obrázek

Speciály

Robertův sloupek

Aktuality

Vysvětlení pojmů

Tiskové zprávy